Газова піч проти електричної

Газова піч проти електричної
Кожна людина потребує печі для приготування їжі на своїй кухні. Існують печі, які працюють на газі і на електриці. Якщо ви плануєте купити піч, вам потрібно знати переваги обох.
Одна і друга піч мають як переваги, так і недоліки. Давайте розглянемо різницю між газовою і електричною плитою.
Визначення :
Газова плита : використовує подачу стисненого газу, який повинен бути запалено на виході з печі за допомогою сірників або системи автоматичного запалювання. Найбільшою перевагою газової плити є здатність регулювати інтенсивність полум'я, контролюючи потік газу через випускний сопло. На газовій печі їжа готується швидше.
Електрична плита : має металеві котушки, потік заряду йде через них і змушує їх нагріватися. Це тепло переноситься у варильний котел через конвекцію. Це принцип приготування їжі в електричній духовці.
Установка:
Установка електричної плити дуже проста. Вам просто потрібно знайти зручне місце, де вилка живлення знаходиться в безпосередній близькості.
При встановленні газової плити вам знадобиться газова лінія або газовий балон, якщо лінія не встановлена у вашому районі. Це більш громіздко і трудомістко, ніж проста вилка електроживлення для електричної плити.
Ефективність:
Обидва типи печей мають свої плюси і мінуси, коли справа доходить до ефективності. У недавньому минулому, різке зростання цін на нафту і газ дав великий шанс для электроплитного бізнесу, претендуючи на більш дешеве використання.
Вартість:
Електричні печі, як правило, дешевше, ніж газові плити. Однак різниця в ціні між двома може сильно відрізнятися для різних моделей. Відхилення у вартості може становити від $ 50 до $ 150, що в основному залежить від їхніх особливостей. Великі поверхні і нові ефективні технології можуть підвищувати ціни.
Зручність:
Приготування їжі на газовій плиті набагато зручніше і точніше. Кухар може контролювати
кількість спека, яке повинно бути доставлено в варильний котел. Ймовірно це благо, де газова плита має основну перевагу над електричною плитою. В інших аспектах, розглянутих раніше, вибір газу або електричної плити буде багато в чому залежати від потреб і уподобань кухаря. Газові плити зазвичай оснащені герметичними пальниками, які мінімізують безлад, якщо щось проливається на варильну панель. З іншого боку печі електричні зазвичай не мають знімних млинців розжарювання, і можуть забиватся засмаженої їжею з часом.
Безпека і небезпеки:
Всі, хто використовує газові плити, повинні пам'ятати про багатьох супутніх небезпеки, пов'язаних з нею. На печі повинні бути контрольні оборзначения або вогні, власники повинні бути обережні при вимиканні, завжди перевіряючи докінця вони вимкнули газ. Газ дуже небезпечний своєю вибухонебезпечністю. Рекомендується встановити детектори витоку чадного газу.