Конвекційна піч проти мікрохвильовій печі

Конвекційна піч проти мікрохвильовій печі
При виборі духовки покупці часто плутають моделі з конвекційної духовкою і мікрохвильовою піччю. Ця стаття про порівняння конвекційної і мікрохвильової печі допоможе вам зрозуміти роботу цих кухонних приладів в деталях.
В якості корисного пристрою варто згадати мікрохвильову піч, яка була випущена в продаж в 1940-х роках. З тих пір вона стала стандартним пристроєм майже у всіх сучасних кухнях. Техніка має більше додаткових функцій, ніж мікрохвильова піч, являє собою тип конвекції. Перш ніж перейти до теми нашого обговорення, конвекції проти мікрохвиль, давайте поглянемо на кожну з моделей.
Що таке СВЧ-піч?
Як видно з назви, мікрохвильові печі випускають мікрохвилі для приготування їжі. Техніка приготування їжі з використанням мікрохвиль включає нагрівання молекул води в їжі. Таким чином, він ідеально підходить для нагріву охолоджених, консервованих або заморожених продуктів.
Що таке конвекційна піч?
Також відома під загальною назвою турбо-піч або духовка, конвекційна піч налаштована з циркуляційним вентилятором в окремому корпусі. Вентилятор допомагає в регулярному розподіл тепла по всьому продуктовому елементу, тим самим забезпечуючи рівномірне приготування їжі. Головною перевагою конвекційної печі є більш швидкий, більш рівномірне приготування їжі.
Точки порівняння
З першого погляду ці два прилади мають схожі характеристики і ідеально підходять для швидкого приготування страв. Обидва зосереджені на двох цілях - легкої кулінарії і меншому часу підготовки. Однак існують певні аспекти, в яких конвекційна піч відрізняється від мікрохвильової печі. Нижче приведені відмінності між конвекційної духовкою і мікрохвильовою піччю.
Способи приготування
Коли мова заходить про мікрохвильової печі і конвекційних печах, основна відмінність полягає в тому, як готується їжа. В конвекційній установці приготування їжі залежить виключно від передачі тепла за допомогою циркуляційного вентилятора. Беручи до уваги, що в разі мікрохвильовій печі, їжа готується шляхом пропускання неіонізованого мікрохвильового випромінювання через їжу. Вода і жир в їжі поглинають це випромінювання шляхом діелектричного нагріву. Потім тепло розподіляється всюди.
На відміну від конвекційних печей, де вентилятор дозволяє готувати їжу рівномірно, а також допомагає в обсмажуванні, технологія мікрохвиль сама по собі не може засмажувати той чи інший продукт. Це пов'язано з тим, що в духовці повітря всередині кімнатної температури, що ускладнює утворення засмаженою скоринки на продукті.
Час приготування
Період приготування в конвекційному типі коротше порівняно з приготуванням їжі за допомогою мікрохвиль. Це пов'язано з тим, що гаряче повітря, створюваний вентилятором, видаляє шар холодного повітря, який покриває харчові продукти.
Робоча температура
Ще одна особливість, яка відділяє конвекційну піч від мікрохвильової печі - це температура, до якої функціонують пристрою. Мікрохвильовій печі з працюючою за допомогою мікрохвиль потрібно більше часу для приготування їжі. У той час як з конвекцією нагріте повітря використовується для приготування їжі і отже, машина працює при більш низькій температурі.
Це був короткий огляд конвекційної печі проти мікрохвильовій печі. Обидві моделі духовки мають свої плюси і мінуси. Третій тип пристрою, який має характеристики як мікрохвильового, так і конвекційного типу, являє собою конвекційно-мікрохвильову піч. Таким чином, рішення про вибір більш відповідного духової шафи, будь то конвекція або мікрохвильова піч, повністю залежить від вас.